De ce să îți oferi măcar o dată în viață experiența unei ședințe foto în studio?

de

Cred că fiecare femeie care are un brand personal merită să-și ofere măcar o dată în viață experiența unei ședințe foto în studio (articol lung).

Iată 5 motive pentru care să îți faci o sesiune foto de STUDIO chiar și pe perioada VERII (și nu numai):

1. Condițiile meteo nu pot fi controlate

Deși afară a venit primăvara (sau așa ne dorim să credem), în realitate, în ultimii ani, ploile au început să fie din ce în ce mai dese, chiar și vara. De primăvara, ce să mai zic? Dacă ai nevoie de fotografii pentru un eveniment de business, promovare în Social Media, pentru website, pentru publicații online, pentru un roll-up sau alte materiale publicitare (într-un cuvânt MARKETING), nu cred că vrei să te expui riscului de a amâna ședința pe ultima sută de metri din cauza condițiilor meteo. Soluția este să îți rezervi din timp ședința foto în studio. De obicei, postprocesarea durează între 14-28 de zile, așadar cu cât mai repede, cu atât mai bine. Ah da… e mult mai ușor să îndepărtezi fundalul de la o fotografie care are în spate un background simplu. Rezultatul este mai profesionist. Iar profesionalismul este ceea ce îți dorești să transmiți de la brandul tău personal și de aceea apelezi la un fotograf profesionist, nu-i așa?

2. Ai parte de mai multă INTIMITATE

Dacă ești o persoană introvertită (cum sunt și eu), cel mai probabil preferi să ai parte de o asemenea experiență într-un loc mai retras, ferit de ochii lumii, și preferi să interacționezi cu oamenii unu la unu. Desigur, în mod normal, asta este posibil și în natură. Însă nu avem neapărat garanția că în natură nu vom întâlni alți oameni. Fiecare femeie care a venit la o ședință foto (fie ea și pentru brandul personal) și-a dorit câteva fotografii doar pentru ea, pentru sufletul ei, ceea ce mi se pare firesc și este ceva ce vine treptat, natural. Brandul tău înseamnă în primul rând FEMEIA, omul din tine. Iar femeia aceea are nevoie de un spațiu sigur, intim, în care să se poată deschide și arăta așa cum este ea, în care să se arate în vulnerabilitatea ei (asta este unul dintre ingredientele de succes ale unei ședințe foto, din punctul meu de vedere).

3. Experiența care îți explorează cele 5 SIMȚURI

Când afară e foarte cald, în studio avem ceva ce îți va oferi o senzație foarte plăcută 😃 Știi la ce mă refer? E vorba despre ventilator. Clientele mele îl adoră, senzația de vânt care îți flutură părul e foarte faină și te simți ca o adevărată DIVĂ. Cum de fapt ești! 😉 Pe lângă ventilator, vom avea și gustări sănătoase, băuturi calde/reci, dar și cardurile magice „Exerciții de Fericire”, pe care clientele le îndrăgesc tare mult. Ca să nu mai vorbim de mirosul betigașelor parfumate și muzica ta preferată pe fundal. Ah… și soarele nu îți va bate în ochi constant, făcându-te să vrei să închizi/mijești ochii în timp ce te fotografiez :)) Cu alte cuvinte, vorbim despre o experiență care îți explorează cele 5 simțuri.

4. Control mai bun al LUMINII și comunicare mai ușoară

În studio avem control mai bun al luminii și nu numai. Controlul mai bun al luminii înseamnă mai puține umbre, inclusiv pe față. Ceea ce înseamnă că dacă alegi să facem fotografii când soarele este mai puternic sau îți dorești fotografii la apus, va fi destul de dificil să evităm umbrele dure, chiar și cu lumină artificială adițională. Îți reamintesc că umbrele puternice nu avantajează orice ten. Tenul matur va arăta mai bine într-o lumină mai blândă, mai moale. Plus că în studio putem folosi mai multe surse de lumină artificială. Ceea ce este în avantajul fiecărei femei. De asemenea, poți să schimbi outfitul mult mai ușor, pentru că vei avea INTIMITATEA necesară.

Dacă alegi să facem o ședință foto afară, vom depinde de vreme, de soare și de cum își schimbă poziția pe cer. De asemenea, comunicarea dintre noi va fi mult mai ușoară pentru că o să mă poți auzi în timp ce îți dau indicațiile. Am pățit în ședințele afară să bată vântul foarte tare chiar dacă afară era soare și clienta nu mă putea auzi suficient de bine sau am avut nevoie de mai mulți asistenți foto în timpul unei sesiuni outdoor din același motiv – vânt puternic și recuzita zbura peste tot :)) Sunt mulți factori asupra cărora nu avem control când facem fotografii afară. Pe unii dintre ei nici nu-i putem anticipa mereu 🙂

5. UȘURINȚĂ în folosirea fotografiilor, chiar și pentru reutilizarea conținutului mai vechi

Ai mai multă libertate/ușurință în utilizarea fotografiilor conform planului tău de postări, chiar și când reutilizezi conținutul mai vechi. Poți utiliza fotografiile în orice anotimp. Te sfătuiesc mai degrabă să refolosești fotografii mai vechi, dar de calitate, realizate de un profesionist, decât să folosești fotografii făcute cu telefonul. Consider că scade din consistența brandului când se întâmplă asta. Te-ai saturat de fotografiile vechi? Folosește un filtru alb-negru și vei vedea cum se schimbă fotografia, la propriu 😃

Sper că am adus mai multă claritate privind avantajele unei sesiuni foto de STUDIO 🙂

Fii la curent cu ofertele

 Abonează-te acum la newsletter pentru a fii la curent cu noutățile și ofertele

 

GDPR

Te-ai înscris cu succes!